11 Aralık 2013 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake


Malzemeler:
1 paket yulaflı bisküvi
50 gr. Tereyağı
5 yumurta
250 gr. Pudra şekeri
400 gr. Labne peyniri
400 gr. Krem peynir
sos için:
500 gr. Frambuaz
1 fincan kaşık şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

Un haline getirdiğiniz yulaflı bisküvileri 50 gr. Tereyağı ile karıştırıp, kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirin.
5 yumurta ile 250 gr. Pudra şekerini iyice köpürünceye kadar çırpın. Ayrı yerde labne ve krem peynirleri karıştırıp yumurta karışımına yavaş yavaş ilave edin. Mikser kullanmayın, elle karıştırın, yumurtaların sönmemesine dikkat edin.
Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp 170 derecede önceden ısıtılmış ve nem yapması için bir kap su konmuş fırında pişirin.
Fırını kapattıktan sonra, fırının kapağını açın ama cheesecake’i fırından çıkarmayın; en az bir saat fırında dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün ve buzdolabında 24 saat bekletin. Kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkarıp servis tabağına alın.
Sosu:

Frambuazları ezin, bir fincan kadar suyundan ayırıp içinde bir tatlı kaşığı nişastayı eritin. Ezdiğiniz diğer frambuazları bir fincan şekerle kaynatın ve nişasta karışımını yavaş yavaş ilave edin, iyice kaynatıp ocaktan alın. Ara ara karıştırarak soğutun. Cheesecake’nizin üzerine yavaşça dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder