29 Eylül 2014 Pazartesi

Kırmızı Biber Çorbası

Biliyorum ki, hamarat hanımlar kış hazırlıklarını yaparken kapya biberlerden de közlemeyi unutmadılar. İşte sizlere tarifi Arda Türkmen’den yapması benden nefis bir Kırmızı biber çorbası.


Malzemeler
6 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 su bardağı su (veya tavuk suyu)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz – Karabiber

Çorba tencerenize zeytinyağını, doğranmış soğan ve sarımsaklarınızı koyarak orta hararetli ocağa alın. Şeffaflaşıncaya kadar kavurduğunuz soğan ve sarımsaklara, sirkeyi ve tereyağı ilave edin.
Közlenmiş kapya biberlerinizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın, iri iri doğrayın. Soyup irice doğradığınız havuç ve patatesi de ilave edip birkaç dakika soteleyin.
3 su bardağı su veya tavuk suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca karabiber ve tuzunu ayarlayarak ocaktan alın, el mikseriyle karıştırarak sebzeleri ezin. Arzu ederseniz servis sırasında rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder