23 Şubat 2016 Salı

Avcı Böreği (Kıymalı, Cevizli ve Bulgurlu)


Malzemeler
5 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı

İçi için;
400 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı salça
Maydanoz
2 kaşık Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Üzeri için:
1 kase soğuk su
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Önce böreğimizin içini hazırlayalım; köftelik bulguru kapaklı bir kapta sıcak su ile ıslatıp, kapağını kapatın, bulgurun şişmesini sağlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile kavurup salçasını ekleyin, tuzunu ve baharatını ayarlayın. Şişmiş bulguru da ekleyerek karıştırın, maydanoz ve cevizi ekleyip ocaktan alın, soğutun.
Diğer tarafta tezgaha yaydığınız yufkayı yağlayıp ikiye katlayın ve sigara böreği yapar gibi, elde ettiğiniz yarım daire şeklindeki yufkayı önce tam ortadan ikiye, sonra her parçayı üçe keserek, altı eşit parçaya bölün. Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız içten koyarak sarın.
Börekleri fırına vermeden önce sırasıyla bir kase soğuk su, ayrı bir kasede çırpılmış iki yumurta ve yine ayrı bir düz tabakta galeta ununu tezgaha hazırlayın. Böreklerinizi önce suya batırıp hafifçe sıkın, çırpılmış yumurtaya batırıp çıkartın ve son olarak galeta ununa buladığınız börekleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!


Not: Börekleriniz daha minik olsun istiyorsanız; benim gibi yufkayı tek kat  olarak da kullanabilirsiniz.

1 yorum: